Σκηνοθεσία: Φένια Προβελεγγίου | Πρεμιέρα 12 Απριλίου | Για λίγες παραστάσεις | Παρασκευή και Σάββατο 21:15/ Κυριακή 20:15 στο Pεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την τέταρτη πράξη του «Γλάρου» του Α. Τσέχωφ. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 12 Απριλίου στο νέο θεατρικό χώρο της πόλης, στο PEKTIΦΙΕ.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας θίασος , κάπου στην Αθήνα, την άνοιξη του 2024 , ετοιμάζεται να ανεβάσει τον «Γλάρο». Τι συμβαίνει όμως, όταν δυο εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά; Πώς οι συντελεστές της παράστασης ταυτίζονται με τους ίδιους τους χαρακτήρες του Τσέχωφ;
Ο έρωτας, η απόρριψη και ο αποχωρισμός έχουν το ίδιο αντίκτυπο στη ζωή τους;
«Δεν υπάρχουν λεφτά για άλλο σκηνικό. Δεν έχω λεφτά. Ο Δημήτρης θα αργήσει . Η Λένα έχει κόβιντ . Η Νίνα που είναι; Βάλε και άλλους γλάρους, γλάρους γλάρους πολλούς γλάρους . Θυμάσαι που σκότωσες κάποτε ένα γλάρο;»
Τίποτα το συνταρακτικό, όλα έχουν ειπωθεί και θα ξανά ειπωθούν. Όλοι οι χαρακτήρες, σαν το Γλάρο, είναι ήδη πληγωμένοι. Ένα ακόμη θέμα για μικρό διήγημα .
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία / δραματουργική επεξεργασία : Φένια Προβελεγγίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Καλογιάννη
Σκηνογράφος: Στέφανος Λώλος
Ενδυματολόγος : Κρίστελ Καπερώνη
Σχεδιασμός φωτισμού/ τεχνικός φωτισμού: Νίκος Νίκου
Αφίσα/trailer παράστασης : Θάνος Κερμίτσης
Παραγωγή : Fabrica Athens
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Τάσος Δέδες, Κρίστελ Καπερώνη, Δήμητρα Μάζη, Δημήτρης Μπούρας, Ουσίκ Χανικιάν
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πρεμιέρα: 12 Απριλίου 2024
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:15
Για λίγες παραστάσεις
Προπώληση: more.com
Το PEKTIΦΙΕ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών, βρίσκεται στην καρδιά του Βοτανικού.Υπάρχει πλαϊνή πόρτα για πρόσβαση με αμαξίδιο, καθώς και τουαλέτα ΑΜΕΑ στον χώρο.
Η πρόσβαση μπορεί να είναι μέσω μετρό (Μπλε γραμμή, στάση Κεραμεικός) είτε μέσω λεωφορείων.