9η Ετήσια Ομαδική Έκθεση Ψηφιδωτού | Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 1η Απριλίου στις 19.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για τρίτη συνεχή χρονιά την ομαδική έκθεση ψηφιδωτού, με τίτλο ΨΗΦΙΔΩΝ ΣΥΝΘΕΣΙΣ.
Η συνύπαρξη 38 ψηφοθετών δείχνει το πολυδιάστατο της τέχνης τους. Κοινός τόπος όλων, το πάθος τους γι’ αυτή. Με το σφυρί και το αμόνι τέμνουν και ανασυνθέτουν την πέτρα, το μάρμαρο, το σμάλτο. Ξύλα, κεραμικά και μέταλλα γίνονται εκφραστικά εργαλεία και εφαρμόζονται σε κλασσικές και μικτές τεχνικές.
Τα έργα της έκθεσης παίρνουν θέση στην γραμμή του χρόνου, οι τεχνικές μπλέκονται με τα χρώματα, τα νοήματα με την απεικόνιση, οι συμβολισμοί με το συγκεκριμένο, ο ρεαλισμός με την φαντασία. Τα έργα θέτουν ερωτήματα τόσο εκφραστικά όσο και τεχνικά. Μπορεί ένα ψηφιδωτό να θίγει θέματα που μας συνταράζουν; Μπορεί να υπαινίσσεται; Η φωτογραφία, το κολάζ μπορούν να συμπορευτούν με τις ψηφίδες; Οι θεατές καλούνται να δώσουν απαντήσεις.
Συμμετέχουν:
Ralitza Vladimirova, Απόστολος Ανδριτσάκης, Ελευθερία Γαλανοπούλου, Δέσποινα Γεωργιάδη-Θεσσαλονικέως, Μαίρη Γιαννακοπούλου-Χρήστου, Eυαγγελία Γλύκου, Σοφία Γούναρη, Μαριάννα Δώριζα, Θέμης Ζούζουλας, Παρασκευή Ζούτσου, Χαρούλα Καββαδία, Γεράσιμος Καλπογιαννάκης, Αγγελική Καπιωτά, Μαρίνα Κασίμη, Μαρία Κελεσίδου, Ελευθερία Κεντρωτή, Ελένη Κεχαγιόγλου, Άρτεμις Κλίτση, Αλεξάνδρα Κομποθέκρα, Κατερίνα Π. Κοντογιώργη, Καλλιόπη Λάκκα, Μικέλης Μαρκίδης, Aλέξανδρος Μπασαντής, Γεράσιμος Μπούρας Βαλλιανάτος, Λουκία Ορφανού, Δημήτρης Παναής, Άρτεμις Παπαγιαννακοπούλου, Καίτη Παπαδοπούλου, Λύδια Παπαδοπούλου, Αγλαΐα Πειθή, Έλενα Πισσία, Αλίκη Ρήγου, Μάγδα Ρουμελιώτη, Βάσω Σπανού, Γιώργος Σταματίου, Νίκος Τόλης, Ευτυχία Φίνου, Μίκα Φούτη.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΨΗΦΟΘΕΤΩΝ AIMC Associazione Internazionale Mosaicisti Contemporanei, RAVENNA, ITALIA
Διάρκεια 1- 14 Απριλίου 2024
Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα έως και Κυριακή 18.00’-22.00’ Τηλ. επικοινωνίας: 2105201634, email:info@mosaicart.gr Οργάνωση έκθεσης: ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις