Μετά την sold out εμφάνιση τους στο Σταυρό του Νότου, έρχονται ξανά την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. Η παράσταση αφιερώνεται στον Ηλία Λογοθέτη.

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια οι encardia μας συστήθηκαν με μουσικές και τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου. Μας γνώρισαν στην Ελλάδα τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, μας έμαθαν τα βήματα, χορέψαμε ατελείωτα στις παραστάσεις τους, κλάψαμε με τα λαϊκά τραγούδια αγάπης, ξενιτειάς, δουλειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων, τραγουδήσαμε μαζί τους στην τοπική διάλεκτο (Grico), τους ακολουθήσαμε στα ταξίδια τους στη Νότια Ιταλία.
20 χρόνια encardia. Χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δύο σημαντικές μουσικοθεατρικές παραγωγές, επτά ψηφιακοί δίσκοι και ένα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό τους.
Στο ξεκίνημα λοιπόν της β΄ εικοσαετίας τους τον Ιανουάριο του 2024 έκαναν μια πολύ δυναμική και sold out παράσταση στο Σταυρό του Νότου και τώρα ξανάρχονται συνεχίζοντας τη γιορτή και γι αυτούς που δεν πρόλαβαν την προηγούμενη φορά.
Σταυρός του Νότου λοιπόν και πάλι, Τετάρτη 3 Απριλίου με τον πολύ γνώριμο πια προσωπικό τους ήχο και όχι μόνο με τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους, μέσα από άλλη οπτική. Αυτήν μιας κολεκτίβας που επέμεινε και άντεξε δημιουργικά 20 χρόνια ξεπερνώντας συνεχώς τα όριά της.
Από την ταραντέλα του Σαλέντο και της Νάπολης και τα τραγούδια της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους, μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro και τον Ράικο της Μακεδονίας, και γιατί όχι μέχρι τον Ίλιγγο του Γιάννη Ρίτσου από τη σονάτα του Σεληνόφωτος…
Καλεσμένος τους θα ήταν αυτήν τη φορά ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.
Δάσκαλος, συνεργάτης τους και φίλος εξαιρετικά πολύτιμος.
Ο Ηλίας Λογοθέτης όμως έφυγε απρόσμενα για την ουράνια σκηνή.
Η παράσταση αφιερώνεται στον Ηλία Λογοθέτη.
Θα ακουστούν τα αγαπημένα του τραγούδια, κείμενα και ιστορίες μέσα από τη συνεργασία τους. Θα είναι κοντά μας και θα συμμετέχει η σύζυγός του ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή.
Εκλεκτοί καλεσμένοι επίσης η μοναδική Alkyone και το φωνητικό σύνολο Άσμα Cordis που θα πλαισιώσουν τη γιορτινή βραδιά με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.
Επί σκηνής οι καλλιτέχνες: (μέλη των encardia)
Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι)
Bαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι)
Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κρουστά)
Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο, τραγούδι)
Κωνσταντίνα Καλκάνη (χορός)
Αναστασία Δρούγα (χορός)
Πασχάλης Κολέντσης (Σχεδιασμός ήχου)
Τετάρτη 3 Απριλίου, Σταυρός του Νότου, Plus
Φρατζή 14, Νέος Κόσμος
Ώρα έναρξης: 21.30
Κρατήσεις: 210 9226975
Προπώληση: more.com
Είσοδος: 12 ευρώ