Από την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 23.30 στο Theatre of the No | Για τους λάτρεις της Gypsy Jazz

O Κ. Μητρόπουλος, κιθαρίστας των Gadjo Dilo, δημιουργεί ένα τρίο αφιερωμένο στον θρυλικό Γάλλο τσιγγάνο κιθαρίστα Django Reinhardt (1910-1953) και στην παράδοση της Manouche ή Gypsy Jazz.
Συνθέσεις και διασκευές που ηχογράφησε ο ίδιος συνθέτουν το ρεπερτόριό τους.. Σκοπός του GYPSY JAZZ TRIO είναι να διατηρήσει και να συνεχίσει τον ήχο και την ατμόσφαιρα των δεκαετιών του ’30 και του ’40. Το τρίο θα εμφανίζεται κάθε Πέμπτη στο THEATRE OF THE NO
Το ΤΗΕΑΤRE OF THE NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο άνοιξε τις πόρτες του στις 18/4 και στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης, που θα προάγει την καλλιτεχνική καινοτομία, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τον διάλογο εντός της τοπικής και παγκόσμιας κοινότητας.
Με ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικών και σύγχρονων έργων, επιδιώκει να προκαλέσει και να εμπνεύσει το κοινό δημιουργώντας μεταμορφωτικές εμπειρίες.
Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε τζαζ κιθάρα με τον Κώστα Μπαλταζάνη, τζαζ αρμονία με τον Μάρκο Αλεξίουκαι ενορχήστρωση με τον Τάκη Πατερέλη στο ωδείο Φίλιππος Νάκας όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Με υποτροφία από το κολέγιο μουσικής Berklee παρακολούθησε το καλοκαιρινό πρόγραμμα στη Βοστώνη και με υποτροφία από την Fender (εταιρία μουσικών οργάνων) παρακολούθησε πρόγραμμα με σπουδαίους κιθαρίστες.
Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες όπως: Φ. Δεληβοριά, Δ. Κοργιαλά, Ε. Πέτα, Ευρυδίκη, Α. Βαρδή, Γ. Βαρδή, Μ. Λίντα, Α. Βίσση, Β. Γερμανό, Κ. Μαραβέγια, Π. Μουζουράκη. , Tonino Carotone, Ν. Σιδεροκαστρίτης, Γ. Λιμάκη, Θ. Αναγνωστόπουλος, Α. Λεβεντόπουλος, Λ. Ανδριώτη. Έχει εργαστεί ως καθηγητής κιθάρας και θεωρίας για πολλά χρόνια στο ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο MOMI καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα.
Έχει γράψει μουσική για διαφημίσεις, θέατρο και ταινίες. Το 2009 δημιούργησε το συγκρότημα Gadjo Dilo το οποίο έχει κυκλοφορήσει δύο στούντιο άλμπουμ και μερικά ψηφιακά σινγκλ καθώς και εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα (και αρκετές στο εξωτερικό) και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους με προσωπικές του συνθέσεις: Contemplation 2016, Instinct 2022 μαζί με τον Νίκο Σιδεροκαστρίτη. Λατρεύει τις γάτες, το διάβασμα, τα ταξίδια και τον Django Reinhardt.
GYPSY JAZZ TRIO
Κ. Μητρόπουλος: Κιθάρα
Σ. Πομόνης: Κιθάρα
Γ. Ρούλος: Κοντραμπάσο
Συντελεστές:
Φωτογραφίες: Νίκος Παγωνάκης
Social Media: Πέτρα Τσέλιου
Υπ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη
Διοργανωτής: FAIL BETTER PRODUCTIONS ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑ
Ημ/νίες Παραστάσεων
Κάθε Πέμπτη στις 23.30 έως 25/7
Τιμή Εισιτήριου: 8€
Προπώληση: more.com
ΤHETARE OF THE NO: Κων/νου Παλαιολόγου 3, Αθήνα
Τηλ: 6946851001