Το 3 νύχτες στο Χελμό του νέου τραγουδοποιού Άλκη Ζούκα σε στίχους του Κώστα Νότιου δεν είναι παρά η μουσική καταγραφή της εμπειρίας τους από το πρώτο Helmos Mountain Festival 2023.

Το τραγούδι που γεννήθηκε σε ένα φεστιβάλ.
Μπορεί η εμπειρία ενός τριήμερου μουσικού φεστιβάλ να γίνει τραγούδι?
Το “3 νύχτες στο Χελμό” του νέου τραγουδοποιού Άλκη Ζούκα σε στίχους του Κώστα Νότιου δεν είναι παρά η μουσική καταγραφή της εμπειρίας τους από το πρώτο Helmos Mountain Festival 2023.
Η αποτύπωση του ενθουσιασμού που προκαλεί η μουσική, η μαγεία του βουνού, η παρέα και η συλλογική έκφραση προκαλούν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μένει χαραγμένη για πάντα.
Οι “3 νύχτες στο Χελμό” ξαναζωντανεύουν μέσα από το τραγούδι που έχει την συμμετοχή των Μωζάικ, της αγαπημένης τηλεοπτικής μπάντας που συνοδεύει το Νίκο Πορτοκάλογλου στο Μουσικό Κουτί.
Το τραγούδι αποτελεί το πρώτο single της νέας δισκογραφικής δουλειάς σε στίχους Κώστα Νότιου και μουσική Άλκη Ζούκα με τίτλο Πόρτο Φιλί και ακολουθεί το πρώτο άλμπουμ με τίτλο “Γεύση πικρή” που κυκλοφόρησε το 2022 και στο οποίο συμμετείχαν ερμηνευτικά η Αγάπη Διαγγελάκη, ο Λευτέρης Ελευθερίου και η Μυρτώ Μποκολίνη.

Έπαιξαν οι Μωζάικ
Κλαρίνο – Γιάννης Δίσκος
Βιολί – Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Τύμπανα – Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Βύρων Τσουράπης
Πλήκτρα – Στέλιος Φραγκούς
Ο Τάσος Δίσκος έπαιξε γκάιντα
και ο Μανώλης Χριστοδούλου έπαιξε κανονάκι.
Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν
από τον Νίκο Κόλλια στο στούντιο Αntart.
Τα πλάνα και το μοντάζ του βίντεο έγιναν από τον Κλεομένη Κουφαλιώτη