Το ΘΕΑΤΡΟ 2510 υποδέχεται την Mουσικοθεατρική παράσταση «Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα» της Μαρία Μπακέα | Πρεμιέρα: Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

Το ΘΕΑΤΡΟ 2510 υποδέχεται την Mουσικοθεατρική παράσταση «Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα» της Μαρία Μπακέα. Η παράσταση έρχεται να φωτίσει τη ζωή και το έργο της αξεπέραστης Μαρίκας Νίνου, μιας από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Σε μια σκηνική παράσταση που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και την αφήγηση της ιστορίας της με έναν διπλό μονόλογο, το κοινό ανακαλύπτει την πραγματική ιστορία πίσω από έναν θρύλο που αντηχεί ακόμα και σήμερα.
Η εκρηκτική παρουσία της στο πάλκο έμεινε αλησμόνητη, η φωνή της υποκλίθηκε όχι μόνον από το κοινό, αλλά και από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της εποχής. Η Μαρίκα αφηγείται τη ζωή της, υποδεχόμενη τους θεατές ως καλεσμένους στο σπίτι της. Από τα χρόνια της παιδικής ηλικίας, ξεκινάει η αφήγηση μιας σχεδόν παραμυθένιας πορείας. Οι δυο ηθοποιοί, που μοιράζονται τη σκηνή, βρίσκονται στην ίδια ηλικία και αφηγούνται τη ζωή της μέσα από την ίδια συνθήκη.
«Ακούσαμε την Μαρίκα Νίνου. Διαβάσαμε για την Νίνου. Κρατήσαμε και φωτίσαμε όσα πέρασαν από τη ζωή της και τα βίωσε βαθιά και έντονα, με πολύ πόνο. Μεσοπέλαγα γεννημένη, μεγαλωμένη στην Κοκκινιά της φτώχειας και της προσφυγιάς, ξέφυγε και έγινε ορατή μιας και είχε ένα διαμάντι πάνω της. Είχε μια μεταξένια πάστα στη φωνή της. Παντρεύτηκε, ανοίκειος ο γάμος. Ερωτεύτηκε και αγάπησε, ματαιωμένος ο έρωτας. Τραγούδησε με πάθος, πόνεσε, αρρώστησε, πάλεψε δυνατά. Μόνη φεύγει για την Αμερική, χωρίς τα στηρίγματα που τόσο θέλησε ή περίμενε. Πάλεψε για να γιατρευτεί και να επιβιώσει. Πολύ σύντομα, μόλις στα 35 της χρόνια, σβήνει. Φεύγει από το πάλκο, φεύγει από τη ζωή. Κόπηκαν τα φτερούδια της.»
Το ταξίδι αυτό στην παρελθοντική Ελλάδα αναδεικνύει την προσωπική και επαγγελματική άνοδο της Μαρίκας, μιας γυναίκας που παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να αντιδράσει με θάρρος και αφοσίωση, καθιστώντας το τραγούδι της το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής της.
Η παράσταση αναμένεται να συγκινήσει το κοινό, προσφέροντας ένα ταξίδι στον χρόνο και στη ζωή μιας αξέχαστης καλλιτέχνιδας.
Tαυτότητα Παράστασης:
Κείμενο: Δήμητρα Σκλάβου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μπακέα
Παίζουν οι ηθοποιοί :Μαρία Μπακέα, Δήμητρα Σκλάβου
Τραγούδι επί σκηνής: Νικολέττα Σαριδάκη
Μουσικοί επί σκηνής: Σπύρος Παλαιολόγος (κιθάρα) ,Γιάννης Σκλάβος (μπουζούκι)
Σχεδιασμός αφίσας : Ευθύμης Γρόνθος
Φωτογραφίες: Ηλίας Γεωργουλέας
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη
Παραστάσεις:
Από 7/2 εως 10/4
Κάθε Τετάρτη: 21.00
Τιμή εισιτήριου: Κανονικό 10€ , Φοιτητικό,Ανέργων, ΑΜΕΑ,Ατέλεια: 8€
Διάρκεια: 75 λεπτά
ΘΕΑΤΡΟ 2510: Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια
Τηλ. Κρατήσεων: 6973784155, 6932356900, 6955445130