Το υπέροχο κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για ένα μοναδικό jazz αφιέρωμα στον σπουδαίο Μάνο Χατζιδάκι, για 2 βραδιές την Τετάρτη 13 και την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Όταν ο Δημήτρης Καλαντζής αποφάσισε να «μεταφράσει» στη δική του μουσική διάλεκτο τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, γνώριζε καλά ότι επιτήδευση και αποδόμηση δεν ταίριαζαν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σαφώς το αναφέρει, καθώς, σχολιάζοντας την πρότασή του αυτή, δηλώνει: «Προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική αυτή, που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα, τη τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των μελωδιών του Μάνου είναι πάντα εκεί· και εμείς είμαστε κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε. Ξανά και ξανά…».
Σε αυτό το μοναδικό αφιέρωμα, που βασίζεται στο ομώνυμο άλπουμ του, ο Δημήτρης Καλαντζής έχει επιλέξει μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι που εκτείνονται σε ένα ευρύ χρονικό και αισθητικό φάσμα. Αρκετές από τις επιλογές προέρχονται από μουσικές και τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Μαζί του επί σκηνής οι: Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, fluegelhorn), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) και Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο).
Τετάρτη 13 & Τρίτη 26 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club!
DIMITRIS KALANTZIS QUARTET
Δημήτρης Καλαντζής: πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τάκης Πατερέλης: άλτο σαξόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, fluegelhorn
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης: τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσο
Info
DIMITRIS KALANTZIS QUARTET
JAZZ TRIBUTE ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 & ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ
Έναρξη 21:30
Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310
Τιμές εισιτηρίων: από 12 €
Προπώληση εισιτηρίων: more.com, halfnote.gr
Πληροφορίες: 210 9213310
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.
*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.
*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.